Skriv ut

Store utkikken

1293
besøk

Turmål i området

Store Utkikken v/Ravnedalen
Adkomst fra Kristiansand
Fra Kristiansand kjører man mot rundkjøringen ved Gartnerløkka og følger skilting til riksvei 9 mot Evje. Kjør forbi bryggeriet på venstre side, og fortsett opp bakken og følg skilting mot Ravnedalen hvor du finner parkering. Her begynner turen.
Turen tar ca. 1 time og 15 min
Lengde på tur ca. 3,7 km
Rundtur
Gå grusveien inn i Ravnedalen til Kafe Generalen. Her går det en avstikker opp til venstre like før kafeen. Det står et skilt med oppslagskart over turstiene her. Følg trappene oppover og gå mot Lochners løype som er merket oransj. Det er noen flotte utkikksplasser på vei til toppen med utsikt over Ravnedalen og Grim. Like før man kommer til toppen av Ravneheia, ser du en steinrøys eller to på venstre side. De er ikke naturlige, men stammer fra krigen da tyskerne anla forsvarstilling her oppe. Her tar du til venstre og går over stein og fjell, før du finner igjen et stitråkk litt lenger borte, som tar deg ut til et platå med en fantastisk utsikt over Kristiansand. Det er Store Utkikken. Her er også innsjekk på turen.
Det er verdt å bruke litt tid på å nyte utsikten før man fortsetter rundturen. Ta samme vei tilbake til hovedstien. Gå til venstre og følg stien til toppen av Ravneheia. Følg stien som er merket oransje videre på sti og fjell, og du kommer til et stikryss. Her tar du til høyre og følger de hvite merkene.
Ta til høyre i neste stikryss og du kommer til ei tjønn. Gå over den lille demningen og du ser et skilt. Gå mot Bånetjønn som er merket med gult. Når du kommer til Bånetjønn går du rett frem. Hold til høyre i neste kryss. Ved demningen i enden av Bånetjønn går du til venstre og følger stien ned til Ravnedalen.
Gå forbi den store scenen og gå grusveien mot Kafe Generalen på andre siden av vannet. Da er du tilbake til utgangspunktet for turen.

Bli med!