Skriv ut

Røynevarden

696
besøk

Røynevarden i Høvåg
Adkomst fra Kristiansand
Fra Kristiansand kjører man østover og over Varoddbrua. Etter tunellen på andre siden av broa holder du til høyre og følger skilting mot Høvåg rv401. I første rundkjøring i bunnen av bakken tar du til høyre og fortsetter rett frem forbi Meny som ligger på venstre side. Kjør rett frem gjennom neste rundkjøring, og følg skilting videre til Høvåg. Etter en stund kommer du til et veikryss hvor det er skiltet til Blikksund og Høvåg kirke. Ta til høyre her og parker ved Bedehuset, like over vegen for Kirken.
Rundtur
Turen tar ca. 1 time
Lengde på tur ca. 4 km
Vi anbefaler å starte turen ved bedehuset. Fra Bedehuset går du tilbake langs vegen ett par hundre meter, og tar til høyre ved skiltet mot Røynevarden. Skiltet henger på en treklynge i starten av asfaltvei inn til noen hus. Gå asfaltveien videre forbi husene til du kommer til grusveien. Følg skilt til Røynevarden og gå videre på grusvei til du ser nytt skilt på høyre side av veien. Her går du inn i skogen og følger stien som er merket med rødt. Det er godt merket og flere skilter som viser deg vei til Røynevarden.
Man kan gå opp til Røynevarden fra to kanter. Når du kommer til skiltet med pil i begge retninger, så valgte vi å gå til høyre. Stien deler seg igjen like bortenfor, og her følger du skilt til varden og går stien til topps. På toppen er det en gammel hytte, skiltet henger på bygningen. Men- det fineste utkikkspunktet får du like nedenfor. Gå stien videre ca 50 meter og du kommer til et flott utkikkspunkt. Her har vi også innsjekk på turen.
Det er åpent og fint her, og perfekt å ta seg en pause på toppen og nyte utsikten over sjøen og skjærgården.
Tilbake tar du stien som går bratt nedover. Du kommer ned på en grusvei, og tar til venstre her. Du skal ikke følge grusveien til endes, men ta til venstre på den første stien du ser. Det er ikke skiltet her, men følg denne stien og du kommer tilbake dit vi gikk opp til toppen av Røynevarden. Her tar du til høyre og følger stien tilbake til utgangspunktet.

Bli med!