Skriv ut

Havsåsknuten

269
besøk

Havsåsknuten i Finsland (414,2 moh)
Adkomst fra Kristiansand
Kjør E39 mot Stavanger. Etter ca 8 kilometer: Ta av til høyre og følg rv461 mot Laudal. Følg rv461 ca 25 kilometer til du ved Brandsvoll kommer til skilt mot Koland og Finsland kirke. Ta til høyre her og fortsett til du ser skilt til Hønemyr. Kjør mot Hønemyr, og fortsett videre til du kommer til den nedlagte militærleiren på venstre side av grusveien. Like etter står det et skilt med parkering til Havsåsknuten. Parkeringen er noen hundre meter inn grusveien, og her starter turen.
Turen tar ca. 1 time og 20 minutter tur/retur
Lengde på tur er ca. 5,4 km
Turen er godt skiltet og merket hele veien. Følg skilt til Havsåsknuten ved parkeringen og gå grusveien videre oppover. Etter en stund ser du nytt skilt mot Havsåsknuten på venstre side av veien. Gå til venstre her, og følg stolpene som er merket med rødt inn i skogen. De er satt opp hele veien til toppen og det er også skiltet, så det er enkelt å finne frem. Turen går på sti og skogsvei helt til topps. Når du nærmer deg toppen, er det et kryss på skogsveien like etter myra på venstre side. Her holder du til høyre og følger stolpene med røde merker til topps.
Innsjekk er på toppen av Havsåsknuten. Her er det en benk, og flott utsikt i alle retninger. På klarværsdager kan du til og med se havet! Fint å ta en pause her før man begynner på hjemveien.
Returen går samme vei man kom fra.

Bli med!