Skriv ut

Romleåsen

2287
besøk

Turmål i området

Romleåsen i Marvika
Adkomst fra Kristiansand
Kjør E18 østover og ta til høyre mot Lund idet du kommer ut av tunellen like før Bjørndalssletta. Ta til venstre i rundkjøringen og følg skilting mot Roligheden camping. Parkeringen er i Bertesbukta like ved campingplassen.
Rundtur
Turen tar ca 1 time
Lengde på tur ca 3,3 km
Turen starter ved parkeringen. Gå forbi bommen og ta til venstre like ved det gamle tribuneanlegget. Gå over murbrygga til gressplenen på andre siden. Like bak noen trær omtrent midt på plenen går det en sti opp i skogen. Følg denne til du kommer til et grønt bygg. Gå ut til veien og ta til høyre, og følg den ned til kaianlegget i Marvika. Gå langs sjøen bort mot det store gule huset. Her følger du veien til venstre opp en bakke. Ikke den veien som går like forbi det gule huset. På toppen av bakken deler veien seg. Hold til høyre og gå forbi det hvite huset. Litt lenger borte kommer du til en rød garasje. Like før garasjen tar du inn til venstre og følger stien til et stikryss. Gå rett fram i krysset og følg stien som dreier mot venstre. Hold til høyre litt lenger borte i skogen. Her kommer du til en gammel leirplass. Gå videre oppover og du kommer først til et utkikkspunkt hvor du ser ned på Sør Arena. Gå stien videre til toppen og du kommer til Romleåsen hvor det er innsjekk på turen.
Her har du flott utsikt over Lund og mot Odderøya blant annet. Fint å ta en liten pause å nyte utsikten her.
Gå ned samme vei du kom opp. Ved den gamle leirplassen går du rett frem og finner igjen sti på andre siden av leiren. Følg stien ned til veien. Ta til høyre her og gå ut mot innkjøringen til Marvika. I veikrysset her går du rett frem og fortsetter til du kommer tilbake til det grønne bygget.
Gå til høyre ved det grønne bygget og gå grusveien og sti rett frem til du kommer til noen trapper som tar deg opp til en gammel kanonstilling. Her er det fantastisk utsikt over Bertes. Hold til venstre, og følg sti og tråkk over fjell til du kommer ned til noen tretrapper. De tar deg ned til stranden ved Gleodden. Her følger du grusveien tilbake til Bertes og parkeringen.

Bli med!