Skriv ut

Åsmundsviga

1640
besøk

Turmål i området

Tur rundt Justneshalvøya/Åsmundsviga

HURRA! Stien som har blitt utbedret i området er ferdig, og blir åpnet fredag før sesongstart:-)

Adkomst fra Kristiansand
Kjør østover og ta til høyre mot Ålefjær etter Bjørndalssletta. Kjør videre rett frem, og ta til høyre i rundkjøringen hvor det er skiltet til Eidet og Gill. Etter et par hundre meter svinger du til høyre mot Gill. Parkeringsplass på høyre side av veien etter ca 100 m.
Rundtur
Turen tar ca. 1 time
Lengde på tur 4,3 km
Turen
Fra parkeringen går du til høyre og gjennom undergangen. Ta til høyre på andre siden og følg gangstien langs Gillsvann et godt stykke. Etter undergangen går du 2-300 meter opp bakken på gangvegen før du krysser veien og går grusvegen ned. Ta til høyre i kryss og du vil se et troll som sitter og venter på deg. Her begynner Trollstien. Det er mye artig å se langs veien. Både troll og andre figurer, så her må man følge med. Følg grusveien rett frem til du ser skiltet til Åsmundsviga. Gå ned bakken til stranden i Åsmundsviga. Her er det en fin liten gapahuk og badeplass. Innsjekk på turen ligger på fjellknatten like til venstre for stranden med utsikt til Hamresanden og Kjevik.
Gå opp veien du kom fra og ta til venstre på toppen. Følg grusveien videre i skogen og langs sjøen. Etter hvert deler veien seg, og da holder du til venstre langs sjøen. Følg grusveien ut til asfaltveien og hold til venstre i krysset. Gå rett frem langs fortau og ta veien ut mot Gill og du er tilbake til parkeringsplassen hvor turen startet. Denne turen kan gjennomføres på hjul om man har en litt kraftig "motor". Turen kan egne seg godt for "Ti på Topp tilrettelagt"

Bli med!