Skriv ut

Brattåsen Flekkerøya

1604
besøk

Brattåsen på Flekkerøya
Adkomst fra Kristiansand
Kjør mot Vågsbygd gjennom tunellen og fortsett rett frem i rundkjøringene. Følg skilting til Møvig og Flekkerøya. Kjør gjennom Flekkerøytunellen, ta til høyre i rundkjøringen ved Kiwi. Følg veien videre rett frem noen hundre meter til skilt med parkering på venstre side. Ta av her og kjør veien inn 100 m og parker på parkeringsplassen på høyre side.
Rundtur
Turen tar ca 1 time og 30 minutter
Lengde på tur 5,25 km
Turen begynner ved grusveien i enden av parkeringsplassen. Følg grusveien til du kommer til et kryss. Ta til høyre her. Gå grusveien videre forbi et lite vann og fortsett ned til en åpen plass hvor det er noen ruiner på høyre side. Gå videre på grusveien til krysset, ta til høyre og gå grusveien ut til broen ved Daumannsholmen. Ta til høyre like før broen og følg stien videre til du kommer til et stort stikryss. Her går du til venstre og følger stien videre over en plankebro og går til neste kryss. Ta til venstre her og gå stien opp til grusveien. Her tar du til venstre og går grusveien opp til Brattåsen.
På toppen av Brattåsen er det innsjekk på turen. Det er flott utsikt over Flekkerøya og holmer og skjær på utsiden av øya. Det er også bord og benker på toppen og verdt å ta en liten pause her.
Gå grusveien tilbake og følg denne hele veien ned. I bunnen av bakken holder du til høyre og følger grusveien videre ut mot Belteviga. Like før du kommer til en bakke tar du inn til høyre og følger stien inn i skogen igjen. Da vil du møte den stien du kom fra før du gikk opp til Brattåsen. Følg denne ned til det store stikrysset og ta til venstre her.
Følg stien til nytt stikryss og ta til høyre og gå til du kommer til stikryss hvor det er en åpen plass hvor de nylig har hugget ned en del skog. Her går du til venstre og følger stien langs muren med et jorde på venstre side. Ved enden av jordet tar du til høyre og følger stien ut til grusveien du kom fra på starten av turen. Ta til venstre ved grusveien og følg veien tilbake til parkeringsplassen.
N.B Turen er dårlig merket.

Bli med!