Skriv ut

Bråvann rundt

1353
besøk

Bråvann rundt
Adkomst fra Kristiansand
Kjør mot Vågsbygd og fortsett gjennom tunnellen, og rett frem i rundkjøringene. Ta til høre ved YX bensinstasjon i Kjosbukta, og følg skilt mot Langenes, Rv 456. Ta av til Bråvann og følg veien helt til toppen, og parker på grusparkeringen like bortenfor barnehagen.
Rundtur
Turen tar ca 1 time
Lengde på tur ca 3.10 km
Turen
Fra parkeringen går du grusveien og går til venstre gjennom undergangen. Dette er en rundtur og vi har valgt å ta til venstre ved skiltet Bråvann rundt. Gå litt videre på grusveien før du tar til venstre og går stien opp i skogen.
Turen er godt merket med både skilt og blåmerking. Følg skilting med Bråvann rundt så kommer du etter hvert til Stølsheitjønna. Her kommer det et stikryss med flere skilt. Følg skilt til Bråvann. Etter litt kommer det nytt stikryss, og her skal du følge skiltet til utsiktspunkt. Er merket med blått til toppen.
På toppen er det benker og bålplass, og utsikt mot byen. Her er innsjekk på turen.
Gå ned samme vei du kom opp og ta til høyre ved stikryss med skilt til utsiktspunkt. Da følger du blå merket sti og grusvei langs Bråvann til du kommer til krysset hvor vi startet rundturen. Ta til venstre her og gå tilbake til parkeringsplassen.
Ved Bråvann er det flere fine badeplasser.

Bli med!